L O V E
Heyy Stalker's !
Don't Judge Me


No you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me
To be hurt , to feel lost To be left out in the dark , to be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around , to be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like

Welcome to my life

«
Thursday, January 17, 2013 @ 5:26:00 PM



Mungkin ini yang dinama kan takdir dan balasan dengan apa yang telah mia lakukan dahulu . oke ! mia dah mula serabut ! hahaha . mia cerita laa satu persatu okeee . bace leklok nieeee :D


Chapter 1
Pertama sekali mia rase happy kerana orang sekeliling mia telah berjumpe dengan pasangan yang betol . Mia teringat dekat bekas teman lelaki mia time mia study dulu . Hubungan kami cecah jugak laa 2 tahun . sayangkannn ?? yess ! mia akui benda tue . Kenapa kiteorang putus ? semua berpunca dari mia sendiri . Dia dok jauh ( perak ) mia dekat sini ( kl ) . mungkin bagi orang lain takde masalah dalam percintaan jarak jauh . Tapi bagi mia , bila dah jauh nieee , ad yang mengambil kesempatan . oke mia berjumpa balik dengan bekas teman lelaki mia yang sekampung nieeee . oke kami bercinta kembali . so mia tinggalkan bekas teman lelaki yang budak perak tue untuk bekas teman lelaki mia yang kat kl nieeee .

So now bekas teman lelaki mia tue dah berjumpe dengan gadis pujaan die yang dulu mia pernah sound . kawan baik die satu kampung ( perak ) . So oneday mia saje tegur bekas teman lelaki niee , bila nak tunang , bila nak kahwin . Jawapan die sangat bagus tapi sikit menguris hati . InsyaAllah tahun depan . SEntap mia tetiba okee . lagi pun laki nie kerja dah bagus sekarang , kerja sekat Lembaga Hasil Dalam Negeri . Bila mia tengok and stalker tweet mereka , fesbuk mereka , hati mia nie bagai dihiris jer . kenapa perlu mia jeles ? kenapa mia perlu rase geram . kenapa perlu rase benci ??

Chapter 2
Dulu yer kami pernah bersama . tapi hanya seketika dek kerana ego seorang lelaki . mia nie masih muda sangat time tue so mia let go die camtu jerrrr . Tapi kami still lagi berkawan dengan die . mia dah anggap die like abang mia sendiri . mia rapat dengan family die , terutama ayah die . Mungkin mia dah tiada ayah so mia menumpang kasih seorang ayah . heheh . Satu ketika die telah membuat keputusan untuk melepaskan mia dalam segala hal . die tidak lagi mahu ada kaitan dengan mia . Mungkin die nak bukak pintu hati die kepada orang lain .

Lebih kurang 3 bulan kami tidak berhubung , akhirnya die call mia untuk meminta maaf dengan apa yang die telah lakukan . Dan die telah memberitahu sesuatu perkara yang sangat mengejutkan mia . Dia ingin bertunang bulan tiga nieee . die jemput mia datang . InsyaAllah , kalau tiada aral melintang .mia pasti datang :D tapi mungkin rasa lain pulak lepas nie . tak serapat and seakrab dulu ...

Chapter 3
Die datang tanpa di undang , die datang tanpa di jangka . kenapa akhirnya perkenalan kami sebegini rupa ?? Yes ! kami kenal sangat singkat . act sebelom mia kenal dengan die , mia memang ada teman lelaki . Tapi mia tinggalkan teman lelaki mia demi lelaki yang mia kenali ini . Bila ditanya kembali kenapa mia tergamak buat macam itu , dimana perasaan kasih dan sayang yang mia semai bersama ? Mia buntu , lidah kelu nak jawab semua soklan itu . mia tiada jawapan . Mungkin mia inginkan keseronokan sahaja , tapi sampai bila kannnn .

Disebabkan satu insiden akhirnya hubungan KAMI terpaksa diakhiri . bukan kerana mia ditinggalkan tetapi mia memilih untuk meninggalkan die . Die tidak mampoo untuk membuat keputusan . Dik kerana keputusan ini dibuat , akhirnya mata  pandangan mia terbukak luas yang dulunya ditutup oleh cinta buta niee kan . Alhamdulillah dan sangat sangat bersyukur . Si dea nie pun sudah bertunang pada 12.01.2013 . mereka memang sudah merancang nak bertunang tapi tak ditetapkan lagi , dengan berlakunya insiden nie , inilah hikmah mereka dan akhirnya mereka bertunang . Mia hanya mempoo mendoakan dari jauh sahaja .

akhirnya siap jugak entry blog niee ,
ambik masa 4 hari tahu baru nak publish 
mane taknya banyak sanngat kerja kat opis nie , so update pun sikit sikit mane yang mampooo
so kalau bace tetibe macam lari jalan cerita tue , sorry yer
xoxo - M ( publish )



0 kiss me much-2 better

Tuesday, January 15, 2013 @ 6:44:00 PM


Assalamualaikum

tipu kalau kata tak sedih , tipu kalau kata tak kesah . Tipu kalau kata tak sayang , tipulah kalau kata tak rindu . ini yang saya dahulu . tapi tidak lagi kini . semuanya mia dah buang jejauh sangat . untuk apa nak dikenal benda yang telah lepas . Biarlah dea dengan kehidupan die , mia dengan kehidupan mia .

Mia happy sangat life sekarang . mia dah nampak mana kaca mana permata . selama nie mia buta dek kerana cinta . setelah apa yang terjadik , mia telah pilih seseoarang yang terima mia seadanya , sanggup bersabar dengan kerenah mia . tunggu mia selama 7 tahun tanpa kenal erti penat , erti kekalahan , erti mengalah dan sebagainya . mia sangat sangat sayang die sekarang . tanpa die mia rase hidup nie tak sempurna .

awak pelisss jangan tinggalkan mia lagi !

0 kiss me much-2 better